20 Kasım 2015 Cuma

KAPIDAKİ TEHLİKE

İşid’i eleştir, katılınmaması için fetvanı ver ama İşid ile karşılaştırarak Peygamber aleyhisselam’ın ve sahabenin cihadıyla ilgili “savunma savaşı” yaptılar deme. Bu gün Cuma. Namazdan önceki vaazında hocaefendi  “Herhangi bir tehlikeden, saldırıdan şüphelendiklerinde savaş yaptılar yoksa barıştan başka bir amaçları yoktu” cümlesini kuruyor Peygamber aleyhisselam ve ashabıyla ilgili.
1.    Herkese meydan okuyan bir söyleminiz varsa herkesin size düşman olması kadar doğal bir şey yok. Bu kendiliğinden düşmanları kapınıza yığar. Bu durumu da “savunma savaşı” diye anlatamazsınız. Meydan okunan bir şeyin savaşına nasıl savunma savaşı diye iman edeceğiz. Kabe’nin yanında kafasına deve işkembesi atılıp namaz kılmasının bile imkansız hale getirildiği dönemde “tüm Araplar bir gün size boyun eğecek” derken Tüm Arapların Peygamber aleyhisselama saldırısı mı vardı? Ama belirlenmiş bir hedef vardı. Yine aynı Peygamber aleyhisselam Hendek kazılırken açlıktan karnında iki taş bağlı olduğu halde İran’ı ve Bizans’ı müjdelemişti. İran ve Bizans’ın o gün Peygamber aleyhisselam ile bir derdi mi vardı? Yoktu ama İslam hep tanımlayan olacaktı, belirleyen olacaktı o halde düşmanlar da kapıya yığılacaktı. Eğer işin aslı hoca efendinin söylediği gibi olsaydı Endülüs’te ne işi vardı Müslümanların, Türkistan’da ne işi vardı, Açe’de ne işi vardı, Bosna’da ne işi vardı?   
Adamlar İşid üzerinden Müslümanlara sınır çizmeye kalkışıyor. Biz de bu amaçlarına farkında olmadan hizmet ediyoruz. Fincancı katırlarını ürkütmemek adına Savunma savaşı anlayışına inandığınızda ve anlattığınızda Myanmar’a desteği de, Mısır’a desteği de, Suriye’ye desteği de açıklayamazsınız. “Seninle ne ilgisi var” der adam.
2.    İşid’in yaptıklarından yola çıkarak İslam tanımlamasına gidiliyor ve Müslümanları istedikleri kalıba sokmaya çalışanların değirmenine su dökülüyor. İslam ne olduğuyla değil ne olmadığıyla ilgili tanımlamaya mecbur ediliyor. İslam İşid’in yaptığı değilse o halde İşid’in yaptığının tam zıddıdır. Yani Cihadı olmayan, herkese gül dağıtan, iddiası olmayan Müslüman tipi. Kardeş! İşid yanlış tamam da bu yapılan doğru mu? İslam, tanımlayan konumundan tanımlanan konumuna indiriliyor. Tersinden traş yapıyor adamlar. Biz de vaazda ve hutbede buna destek veriyoruz.
İşid İslam’ı temsil etmiyor amenna ve saddakna! Peki İslam’ı ne temsil ediyor, kim temsil ediyor bu sorulara da cevaplar verilmeli değil mi? Bu tanımlamayı yapmadan bir varlık ortaya konamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder