5 Haziran 2015 Cuma

Eğer Bir Gün

Eğer bir gün güldüğün gibi ağlarsan
Eğer bir gün uğruna siper olduğun şey sana sırt dönerse.
Eğer bir gün kazandığına sevindiğin gibi kaybettiğine de üzülürsen.
Ve Eğer bir gün yükseldiğin gibi düşersen.
İşte o gün bileceğin ilk şey şu olsun; Tüm bunlar Allah’ın senin hakkındaki muradıdır. Kimseleri asıl etken görme, kimselere kızma, kimseleri incitme zira senin ile ilgili hüküm göklerde verilmiştir. “Allah, her yükselen şeye (bir gün) düşmeyi yazmıştır.” (Buhari, Ebu Davud, Nesei)
İkinci bileceğin şey şu olsun; O güne ait heybende bir şeyler kalsın. O gün Rabbine sığınacağın hayırlı işlerin yoksa tüm alem bir araya gelse senin için iyi şeyler hazırlayamayacaktır. Eğer hayırlı işlerin varsa Allahın bunu karşına getireceğini bil ve korkma zira Allah seni bir hayrınla ve samimi işinle tüm korkularına üstün getirme gücü vardır.
Üçüncü bileceğin şey şu olsun; Hesabın insanlarla değil Allah iledir. Allaha karşı hesabına bak insanlara hesap çıkartma. Yoksa öfke bineğin olur hüsrana koşarsın. İntikam arzun olur peşinde sefilleşirsin. Bir yola girersin ki sonunda zillet bulursun.
Dördüncü bileceğin şey de şu olsun; Hakkında verilen hüküm son hüküm değildir. Allah yanında seninle ilgili verilecek son hükmü lehine çevirmeye bak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder